Heb jij van je meester of juf een vmbo-t/havo advies gekregen dan schrijf je je in bij het Alfrinkcollege voor de schakelklas. Heb je een havo-advies dan schrijf je je in voor de havo-vwo brugklas. Met een havo-vwo advies kun je kiezen tussen de havo-vwo brugklas of de vwo-top brugklas. Met een vwo advies schrijf je je in voor de vwo-top brugklas. Twijfel je ergens over, neem dan contact met ons op. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
Ja, op het Peellandcollege heb je een laptop nodig. Als school bieden we je de mogelijkheid om via school een contract af te sluiten met “the Rent Company”. Je kunt daar de laptop kopen of huren. Tevens wordt er een service contract aangeboden. Als je zelf een laptop hebt kan dat ook. Laat je ouders dan altijd even contact opnemen met de teamleider om te kijken of de laptop voldoet.
Je komt meestal op de fiets aan op school die je parkeert op een vaste plek in de fietsenstalling. Vervolgens hang je je jas op een vaste plek in de garderobe. Jouw lesdag begint om 8.30 uur. Elke les duurt 50 minuten. Daarna heb je 2 lesuren waarna je een kleine pauze hebt van 20 minuten. Daarna weer 2 lesuren en dan een grote pauze van 30 minuten. Daarna afhankelijk van de dag nog 2 of 3 lesuren waarna je naar huis gaat. Jouw lesdag eindigt om 15.10 uur. Op dinsdag hebben we hier op school altijd les van 40 minuten waardoor je uiterlijk om 14.00 uur uit bent.
Iedere brugklas heeft 2 mentoren waarvan er één jouw persoonlijke coach wordt. De coach helpt je op weg tijdens de eerste spannende weken en voert een kennismakingsgesprek met jou en je ouders. Daarna spreken jullie regelmatig over de doelen die jullie samen stellen en welke keuzes je allemaal kan en mag maken op school. Jij mag steeds meer de regie nemen daarin. Je coach kijkt steeds of je lekker in je vel zit, hoe je resultaten zijn en welke andere dingen er nog spelen. Zo zorgen we er samen voor dat jij helemaal op je plek zit op het Peellandcollege.
Je eerste aanspreekpunt is altijd je mentor. Maar als die je niet kan helpen, dan zijn er op school ook andere mensen die je kunnen helpen. Voor kinderen met dyslexie is er een dyslexiecoach, voor kinderen die het lastig vinden om te leren-leren, plannen en organiseren hebben we een leren-leren coach. Verder heeft ieder team een eigen IB-er die de spil is voor alle andere problemen die je kunt tegen komen. Zo zie je maar dat er voldoende mensen zijn om je te helpen mocht het een keer niet lukken.
Dat wisselt heel sterk, maar houd rekening met een uur per dag. Veel maakwerk zul je op school kunnen maken, maar je leerwerk moet je echt thuis doen. Je coach helpt je met behulp van een planagenda goed op weg de eerste maanden. Daarna is het de bedoeling dat je daar steeds meer zelf je keuzes in maakt. En vind je het toch moeilijk dan helpen we je daar natuurlijk bij.
Iedere week hebben we 3 keuzelessen in het rooster staan. Je kunt dan kiezen voor extra hulp bij de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde maar ook om extra tijd te besteden aan andere vakken die je moeilijk vindt. Of wellicht wil jij wel een keer een eigen project doen. Dat mag, daar bieden we ook ruimte voor.