Back

“We voelden ons meteen thuis op het Peelland”

Corine de Wit

Beste ouders/verzorgers van groep 8 leerlingen,

Mijn naam is Corinne de Wit. Ik woon samen met mijn man Jan-Willem en onze 4 dochters van 20, 18, 16 en 14. Momenteel zit alleen mijn jongste nog op het Peelland in de 2e. De oudste 2 hebben allebei examen gedaan in 5 Havo en de 3e heeft na 3 havo een uitstroom gemaakt naar het mbo.

Hoe kom je erachter wat de ideale school is voor je kind?
De tips die ik kan geven:

  • Begin op tijd met oriënteren.
  • Kijk wat bij je zoon of dochter past.
  • Vraag aan de leerkracht van groep 8 wat die ervan vindt.
  • Ga naar een open dag en praat met de leraren. Hoe betrokken en enthousiast zijn ze?
  • Ga ook in gesprek met leerlingen, meestal zijn ze eerlijk genoeg om te vertellen wat zij de plus- en minpunten van hun school vinden.
  • Je kunt ook contact zoeken met ouders die al een kind hebben op de school van je voorkeur. Van hun ervaringen steek je vaak meer op dan van een mooie folder.
  • En… vergeet niet naar de mening van je kind te vragen. Wat folders, schooloordelen, inspectierapporten en andere ouders ook zeggen, vertrouw op zijn/haar gevoel.  Ze moeten zich er straks tenslotte minimaal vijf jaar thuis voelen!

Bewuste keuze
We hebben voor alle 4 onze kinderen bewust voor het Peelland gekozen. Je hebt hierin nog de keuze om voor havo of voor vwo te gaan.  We voelden ons meteen thuis op het Peelland. Vooral bij de oudste was het aftasten wat er allemaal ging gebeuren. Toen keek ik met heel ander ogen naar een school dan ik nu bij de jongste doe.

Begeleiding
Uit ervaring kan ik nu zeggen dat de brugklassers goed begeleid worden. Het contact  met mentoren verloopt goed en ze trekken tijdig aan de bel als dit nodig mocht zijn. Ook als ouder kun je er terecht met al je vragen en (eventuele) zorgen over je kind. Langzaamaan worden ze zo begeleid tot aan hun examen.

Wat ook belangrijk is: als je kind extra of andere zorg nodig heeft, dan krijgen ze dat ook op het Peelland!

Activiteiten
Op het Peelland zijn er ook een heleboel leuke en sociale uitstapjes voor de leerlingen. Door corona staat dat nu even stil, maar er ze organiseren altijd wel wat leuks, bijvoorbeeld een kennismakingsweek, tweedejaars klassenfeest, uitstapjes naar het buitenland, examenfeest en activiteiten voor de beroepenoriëntatie.

Ik hoop dat u een goede keuze kunt maken samen met uw kind !

Groetjes.
Corinne de Wit

Ruimte om je te laten zien

Een podium voor talent

Op het Peellandcollege stimuleren wij leerlingen om hun talenten te ontplooien. Laat zien wat je kan! Durf! Daar geven wij leerlingen uitgebreid de ruimte voor, op ons Open Muziek Podium, tijdens een theatervoorstelling, de poëzieavond of op één van de sporttoernooien van onze school. De voorwaarden om je te laten zien zijn er. Dat vinden wij belangrijk.

We willen leerlingen in hun kracht zetten. Ze kunnen hier echt zichzelf zijn en het is prachtig om te zien welke bijzondere talenten ze in huis hebben. Dat is vaak zoveel meer dan ze in eerste instantie laten zien. Als je ziet hoe ze dan opbloeien, geloven in hun eigen talenten en het durven delen met de omgeving: genieten! 

Hoog slagingspercentage

Voorbereid op nieuwe stap

Wij kunnen al jarenlang uitstekende resultaten en slagingspercentages overleggen. Daar zijn we trots op. Een belangrijk streven van ons is de leerlingen aan een diploma helpen. Als dat dan lukt – de leerlingen met een papiertje onze school verlaten – dan voelt dat goed.

We zien onze leerlingen elke dag groeien, op cognitief en persoonlijk vlak. Dat is mooi om te zien en is het ons om te doen. Het diploma is als het ware een bewijs van de ontwikkeling die een leerling heeft doorgemaakt, dat ze klaar zijn voor de volgende stap. Een stap die voor iedereen anders is en waar we onze leerlingen zo goed  op voorbereiden. We begeleiden ze intensief in het maken van de juiste keuze, zodat ze met een gerust hart op weg kunnen naar een nieuwe uitdaging.

Gezonde school

Wij stimuleren gezond

Een gezonde leefstijl draagt bij aan het algehele welbevinden van onze leerlingen en biedt een betere basis voor hun verdere ontwikkeling. Daarom stimuleren wij ze om gezond te eten en voldoende te bewegen.

Leerlingen kunnen in de pauze kiezen uit een gezond en lekker assortiment uit onze kantine. Dit is gebaseerd op de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Ook wordt er door de ouderraad gratis schoolfruit beschikbaar gesteld. Sinds 2018 ontvangen wij elk jaar een Gouden Schoolkantine Schaal. Naast de lessen lichamelijke opvoeding kunnen leerlingen ook nog deelnemen aan de Sportklas en zich in de pauzes uitleven in de pannakooi. Vanaf 2018 zijn wij een Gezonde School voor het deelcertificaat Bewegen en Sport. Gezond wordt zo een gemakkelijke keuze.

Onze historie

In houten noodlokalen werd in 1959 begonnen met lesgeven op het Peellandcollege, destijds onder de naam Pius XII College. In 1968, toen het aantal leerlingen fors was gestegen, werd een nieuw gebouw betrokken aan de Burgemeester Roefslaan en werd de naam veranderd in Peellandcollege. In 2006 volgde een nieuwe verhuizing naar het huidige pand aan de Vloeieindsedreef.

Sinds 1997 is de school onderdeel van IVO Deurne, samen met het Hub van Doornecollege en Alfrinkcollege. In 2003 voegde praktijkschool De Sprong (nu: Sprongcollege) zich hierbij.

Op het Peellandcollege wordt lesgegeven op HAVO- en VWO-niveau.