Back
Kim Aldenzee

Kim Aldenzee

leerlingcoördinator leerjaar 1

Met veel plezier, passie en energie werk ik op het Peellandcollege.
Als docent, maar zeker ook als leerlingcoördinator van de brugklas, vind ik het belangrijk om alle leerlingen écht te zien.

De stap van de basisschool naar het voorgezet onderwijs is vaak erg spannend voor leerlingen: nieuwe school, nieuwe vakken en vooral allemaal nieuwe mensen. Samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt door ze met open armen te ontvangen. We besteden ook veel aandacht aan elkaar leren kennen. En hoe gaaf is het om te zien hoe leerlingen zich ontwikkelen, hun talenten ontdekken en vervolgens als jong volwassene onze school verlaten, voorbereid op vervolgonderwijs?

Een bijdrage leveren aan hún ontwikkeling, dat is wat mij motiveert. Het draait om de leerling, niet om mij of mijn collega’s. We proberen een omgeving te creëren waarin leerlingen zichzelf ontplooien en we zijn daarbij niet alleen gericht op het diploma. Er is ruimte voor allerlei talenten, sportief, creatief of wat al niet meer. Dat is waar het Peellandcollege voor mij voor staat.