Back

Het Peelland op de muzikale toer

Na twee jaar konden de leerlingen van het Peellandcollege eindelijk weer op muzikale excursie.

Muziekgebouw Eindhoven
Leerlingen van klas 3 brachten donderdag 10 februari een bezoek aan het Muziekgebouw in Eindhoven. Ze woonden daar een repetitie bij van Philharmonie Zuidnederland en hadden interviews met twee orkestleden en de orkestinspecteur. Tijdens de repetitie speelde het orkest onder andere de beroemde Bolero van Ravel. Dit stuk was ook voorbereid in de muziekles. Dus leerlingen konden het niet nalaten sommige van de 4000 tromslagen zachtjes mee te tikken.

Muziek in de kerk
Leerlingen van klas 4 met muziek in hun vakkenpakket togen naar de Willibrorduskerk in Deurne. Ze kregen daar een gastles van organist Bert Augustus. Hij liet hen kennismaken met de diverse muziekinstrumenten in de kerk, zoals de beide orgels, het klavecimbel en de nieuwe concertvleugel.
De leerlingen mochten de instrumenten ook zelf uitproberen.

Concertgebouw Amsterdam
In april volgt nog een excursie voor de muziekleerlingen van 5 havo, 5 vwo en 6 vwo naar het Concertgebouw in Amsterdam en het nieuwe Our House, een museum over de elektronische muziek. Maar eerst gaan deze leerlingen zich voorbereiden op hun eindexamenconcert dat op vrijdagavond 11 maart plaatsvindt.