Back

Komt horen en zien…nu het nog kan

Een sponsorloop waar je echt bij moet zijn of aan mee moet doen.

Maar een sponsorloop, hoezo dat? Er zijn mensen wiens gehoor en zicht helemaal verdwijnt. Doof én blind, het zal je maar gebeuren. Eén van de leerlingen van het Peellandcollege heeft het syndroom van Usher. Reden voor ons om op 28 juni een sponsorloop te organiseren t.b.v. de Usherstichting.

Nu het nog kan
Als je weet dat je langzaam doof én blind wordt dan komt die zin ongetwijfeld vaak in je op: Ik doe het, nu het nog kan. Met de sponsoring van de Usherstichting steunen we het onderzoek naar behandeling voor dit nare syndroom. We hebben goede hoop dat onze leerling straks implantaten kan krijgen waardoor horen enigszins mogelijk blijft. Om dit soort zaken mogelijk te maken is veel geld nodig en daarom organiseren we deze actie. We gunnen deze leerling én alle anderen met dit syndroom elke mogelijke vooruitgang.

Sponsor ons, kom kijken, doe mee!
De leerlingen van alle leerjaren doen mee aan de sponsorloop. Steun jij ze? Iedereen is welkom om te komen kijken op 28 juni bij de atletiekbaan van Deurne. Om 13:30 uur start de eerste groep en om 14:15 uur de tweede.
Loop je zelf graag mee? Ook dat kan! Neem daarvoor contact op met het Peellandcollege, dat kan door te bellen of te mailen en dan krijg je een sponsorkaart.

Actieweek!
Op onze school staat de hele week van 27 juni tem 1 juli in het teken van sponsoring. We gaan ijsjes verkopen in de pauze (lekkerrrr) en we zamelen statiegeldflessen in. De opbrengst van alle acties gaat naar de Usherstichting.

Steun van alle kanten
We staan er niet alleen voor om de Usherstichting te helpen.
We zijn ook heel blij met de sponsoring door Plus en Van den Broek Logistics. En de gemeente Deurne steunt onze actie ook van harte: Wethouder Willy van den Berg, oud-leerling van het Peellandcollege en wethouder Onderwijs, draagt de actie een warm hart toe: “Ik vind het fantastisch dat de leerlingen via allerlei acties en een sponsorloop geld inzamelen voor de Usher Stichting. Ik zou zeggen; kom allemaal kijken en geef gul voor dit goede doel.”

Meer weten?
De gymdocenten van het Peellandcollege organiseren de sponsorloop. Daarnaast wordt er ook een beroep gedaan op alle medewerkers van het Peellandcollege om alles in goede banen te leiden.
Over het Ushersyndroom en de stichting lees je alles op: ushersyndroom.nl.