Back
Leerlingen componeerden carillonmuziek

Leerlingen maken Sint- en kerstmuziek voor carillon in Deurne

Leerlingen van onze school componeerden de afgelopen tijd diverse meerstemmige Sinterklaas- en kerstmelodieën voor het carillon van het gemeentehuis in Deurne. In de Sinterklaastijd zijn de composities van leerlingen van klas 4 al te horen. De komende weken klinken diverse kerstmelodieën, gemaakt door leerlingen van klas 3 met muziek in hun vakkenpakket. Op 5 december speelde ‘s middags het carillon een hele reeks liedjes achter elkaar.

Inspiratie
Vorig jaar zijn er al diverse melodieën gemaakt. Toen organist Bert Augustus aangaf dat hij nogmaals inspiratie zocht voor nieuwe melodieën voor het carillon in Deurne, sprong muziekdocent Lineke Theeuwes van het onze school daar meteen op in. Bert kwam helpen. Hij gaf tijdens de les uitleg over de mogelijkheden én de beperkingen van een carillon en hielp de leerlingen waar nodig.

Bert beluisterde alle composities van de leerlingen en koos vier Sinterklaasliedjes en vijf kerstliedjes uit. Op maandagmiddag 5 december werden de gekozen liedjes achter elkaar afgespeeld.

De makers
De Sinterklaasliedjes werden gemaakt door Sem, Juul, Romee, Lisanne, Neeltje, Fer, Guus, Hannah en Pien. De kerstliedjes, die de komende weken nog klinken, zijn gemaakt door Jill, Alicia, Sil, Morris, Rens, Siebe, Quinn, Thijs, Jan en Juul.
Wie in de kerststemming wil komen: elk uur is er een nieuwe kans om te genieten van de mooie composities!

Leerlingen componeerden carillonmuziek

Leerlingen op de markt in Deurne. Zij componeerden muziek voor het carillon.