Back

Met ‘Mamma Mia’ musicaltraditie terug op Peellandcollege

Na enkele coronajaren voerden leerlingen en docenten van het Peellandcollege afgelopen april drie avonden op rij weer een musical op. Voor ‘Mamma Mia’ werd de aula omgebouwd tot een heus theater. Elke avond was de zaal uitverkocht, dat betekent dat zo’n 750 toeschouwers genoten van de bekende liedjes van ABBA. 

Onder leiding van docenten Louisan Peeters (tekenen) en Stijn Hermans (Engels) deed het Peellandcollege voor Mamma Mia alles in eigen beheer. Dus ook licht en geluid, de grime, kostuums, het decor, affiches en de begeleiding op het gebied van acteren en dans kwamen uit eigen koker.  Professionele ondersteuning van buiten de school was er van zangeres Noëlle van Bussel en licht- en geluidtechnicus Freek Gerris.

Na jaren zonder musical, stond er een compleet nieuwe groep leerlingen van klas 1 tot en met 6 op het podium. Leerlingen zetten zich vrijwillig en langdurig in voor deze musical. De repetities begonnen al afgelopen oktober. Elke dinsdagavond was er een repetitie en in de vakanties ook op zaterdag. Bovendien gingen aan de voorstelling twee grote generale repetities vooraf. De ontlading afgelopen weekend voor en achter het podium was dan ook grandioos.

Het nieuw leven inblazen van deze oude traditie heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, maar wat bleek? Peellandcollege is en blijft een podium voor talent!