Back

One Minute Films Peellandleerlingen in CCD

Zaterdagochtend 26 augustus is er van 11.00 tot 12.30 uur in de grote zaal van het CCD een speciaal jongerenprogramma. Leerlingen van het Peellandcollege en Willibrordgymnasium hebben in mei een serie van 3 filmworkshops gevolgd. Het resultaat is een aantal one minute filmpjes, die in het CCD in première gaan.

Platform Global Goals Deurne, IVO-Deurne en Nacht van het Witte Doek hebben daaromheen een gevarieerd jongerenprogramma gebouwd. Om 11.00 uur is de aftrap met de korte film “Cocon”, winnaar van de FTAB Award 2022 van regisseur Lisette Vlassak. Deze korte film (drama/komedie, 22 min.) gaat over de ontluikende seksualiteit van de jonge Sonny, die worstelt met zijn mannelijkheid en zijn droommeisje Coco voor zich wil winnen. Regisseur Lisette Vlassak is aanwezig en gaat in gesprek met het publiek. Hierna interviewt zij de leerlingen over hun one minute filmpjes.

Na deze vertoning en de interviews met leerlingen, volgt de indrukwekkende film “The Social Dilemma” (VS, 40 min.) over de verslavende en ontwrichtende werking van veel media-uitvindingen, die komen vanuit Silicon Valley.