Back

Muzikale landschappen en heerlijk terrasweer in Amsterdam

Zo leuk kan leren zijn: onze muzikale leerlingen van 5 havo en 5 en 6 vwo gingen 20 april op excursie naar Amsterdam. Het was leerzaam, maar ze boften natuurlijk ook met een prachtige dag.

Concertgebouw

Met de trein gingen de leerlingen naar Amsterdam om het concertgebouw te bezoeken. Daar kregen ze niet alleen een rondleiding, ze mochten ook een repetitie van het concertgebouworkest bijwonen. Een bijzondere ervaring voor de leerlingen: “Het was indrukwekkend om een orkest aan het werk te zien in zo’n mooi gebouw” was een van de reacties. Dat er vervolgens nog een ontmoeting was met de musici was natuurlijk ook heel speciaal voor de leerlingen.

Flightexperience This is Holland

Hoe leuk is het als je ‘vliegend’ over Nederland kunt gaan om het land te bekijken? Dat mochten onze leerlingen ervaren in een 5D-experience bij This is Holland. De prachtige muziek maakte het compleet. “Een mooi samenspel van Nederlandse en muzikale landschappen” zo zei een leerling.

Terrasweer

Als je de moeite neemt om met z’n allen naar Amsterdam te gaan voor leerzame excursies, dan moet er natuurlijk ook ruimte gemaakt worden voor wat vrije tijd. Het was heerlijk terrasweer: een perfecte afsluiting van een mooie dag.